Blog: Eureka-moment

Je hebt van die momenten dat je opeens het licht ziet. Op zo’n moment gaan bij mij de hersens sneller werken. Gaaf hoor zo’n EUREKA-moment, maar wel vermoeiend. Vol enthousiasme probeer ik dan mijn ideeën in korte tijd tevergeefs onder woorden te brengen. Wat nauwelijks lukt. Herkenbaar?

Business Bootcamp

De Spiegelmanager Business BootcampOnlangs heb ik de Business Bootcamp van Nisandeh Neta bijgewoond. Dat was al een beleving op zich. Een kruisbestuiving van kennis en kunde met meer dan 1.200 mensen tegelijkertijd. Dat gaf een positieve boost en was grensverleggend. Het bracht mij naast het eureka-moment ook veel enthousiasme en inspiratie waar ik direct mee aan de slag ben gegaan. Ik zag toen opeens hoe ik mijn concepten aan elkaar kon koppelen zodat een klant in elke fase van zijn werkzame leven, meerwaarde haalt uit onze diensten. Ik kan iedereen zo’n tweedaagse inspiratie-boost aanraden.

Wat ik heb geleerd op de Business Bootcamp?

  • Nieuwe inzichten opgeleverd van ondernemerschap
  • Wie is mijn klant?
  • Hoe voorkomen wij dat we een klant kwijtraken na afronding van een traject?
  • Wanneer, waar en hoe zet ik marketing en communicatie in?
  • Hoe ga ik bloggen?
  • Hoe koester ik de klant?
  • Hoe benut ik LinkedIn effectiever?

Implementeren

Sinds de Business Bootcamp zijn we met het team druk bezig om gestructureerd verbeteringen door te voeren in onze concepten. Het aanpassen van bestaande concepten vraagt doorzettingsvermogen en een goede planning. We houden regelmatig de trainers en het team op de hoogte omdat voor iedereen een rol is weggelegd in dit nieuwe concept. We gaan ook afscheid nemen van trainers en workshops die niet meer passen. Zo brengen we focus aan. Het succesvol ondernemen betekent voor mij ook het betrekken van klanten in mijn ideeën en kennis delen met mijn omgeving. Luisteren naar mijn klanten. Er over doorpraten en bijschaven. Wat bij mij dan helpt, is het uit te tekenen op een flip-over. Dan worden de lijnen zichtbaar.

Carrièrepad

Het resultaat van mijn eureka-moment is ‘de Wasstraat van je toekomst’. Gedurende het hele carrièrepad van medewerkers, vanaf de 1e baan tot en met het pensioen, bieden wij een groeistrategie aan. Tijdens de verschillende carrière stappen (incl. ontslag) bieden we vanuit De Spiegelmanager diensten en producten aan die inspelen op de behoefte van de werkloze, werkzoekende en werknemer. Werken aan werk!

Inspirerende werkzoekende

Maatwerk ontslagpakketten Wingmen at workIn veel gevallen maken klanten met ons kennis dankzij een ontslag. Wij zien ontslag als een cadeau. Het geeft zoveel nieuwe kansen om te groeien en te gaan doen waar je echt blij van wordt! Samen met onze trainers helpen we (ex)werknemers het ontslag te verwerken en zorgen we voor een positieve mindset. We maken de klanten met behulp van de mindmap bewust van hun kwaliteiten, drijfveren en kennis. Met een maatwerk ontslagpakket van Wingmen at work transformeren wij werklozen naar inspirerende werkzoekenden. Gemiddeld genomen vinden werkzoekenden via Wingmen at work binnen 6 maanden een passende baan en worden ze werknemer.

Goed werknemer

Via de wasprogramma’s van de bonte Wasstraat besteden we aandacht aan de talenten van werknemers, zodat zij zich veel beter bewust worden van hun mogelijkheden. We besteden o.a. aandacht aan loopbaanontwikkeling, zelfvertrouwen, budgetteren, vitaliteit, presentatievaardigheden en empowerment. Alles om van een baan een succes te maken.

Succesvol persoonlijk leider

Die werknemers die willen doorgroeien in persoonlijke ontwikkeling – of zelfs zelfstandig ondernemerschap – komen we tegemoet in de meer geavanceerde wasprogramma’s zoals persoonlijk leiderschap, loopbaanontwikkeling, ondernemerschap en empowerment. Op die manier maken we van hen succesvolle, ondernemende, persoonlijk leiders. Werknemers leren zelf het heft in handen te nemen, anderen te inspireren en motiveren. Een werknemer die elke werkgever in dienst zou willen hebben.

De Spiegelmanager Groeistrategie

Volgt er tussentijds toch een ontslag, door welke omstandigheden dan ook? Dan kunnen bestaande en nieuwe klanten weer bij Wingmen at work instromen en blijft de vicieuze cirkel in tact. Je blijft leren, je blijft groeien, in welke fase van je (werkende) leven je ook zit.

De Wasstraat van je toekomst

de Wasstraat van je toekomstEen paar keer per jaar organiseren wij een enerverend 1-daags klanten-evenement om onze klanten te inspireren: de Wasstraat van je toekomst. We laten zien waar iemand naar toe kan groeien en geven de tools om met die groeilijn te starten. Dat doen we in samenwerking met werkgevers, gemeente en UWV. Het thema is wisselend, er is veel aandacht voor netwerken, er zijn inspirerende gastsprekers en interactieve workshops. Momenteel zijn we druk bezig met het plannen van de Wasstraat naar Ondernemerschap in het najaar van 2015.

Ik ben benieuwd wat je van onze ideeën vindt. Gebruik de comment-box hieronder voor jouw feedback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>