Blog: De kracht van netwerken

Of je nu solliciteert voor een baan, acquireert voor een opdracht of fondsen werft voor een goed doel: het hebben van een netwerk is onmisbaar. En dan is de vraag: hoe krachtig is jouw netwerk? Wat heb je aan jouw netwerk? Kun jij hulpvragen stellen en krijg je dan ook antwoord of hulp? En hoe houd jij je netwerk ‘warm’?

Wingmen at workNetwerken is niet alleen veel mensen kennen en zoveel mogelijk LinkedIn contacten hebben, maar veel belangrijker dat het netwerk jou op het juiste moment kan steunen. Dat bepaalt de kracht van jouw netwerk. Het netwerk is een verlengstuk van jezelf, daarnaast zijn het jouw oren en ogen op die momenten dat je bezig bent. Een goed en groot netwerk bestaat uit ambassadeurs. Besef je dat het op voorhand soms lijkt dat iemand niet van toegevoegde waarde kan zijn, maar realiseer je dat hij/zij ook weer kan terugvallen op een groot netwerk.

Bij het netwerken draait het om de onderscheidende inhoud van jouw boodschap, deze moet helder zijn. Jouw onderscheidende vermogen leer je via de mindmap. De presentatie van de boodschap en de indruk die je achterlaat zijn van doorslaggevend belang. Denk bij de afsluiting vooral ook aan de verborgen mogelijkheden van jouw visitekaartje. Als je voorgaande voorwaarden onder de knie hebt, ga dan netwerken om in contact te komen met werkgevers, investeerders, collega’s, donateurs etc.

Netwerken leer je door te doen. Er is niet één methode. Ontdekken betekent ook fouten maken en lering trekken. Wat voor de één werkt kan juist bij jou averechts werken. Sta open en neem initiatief. Just do it!

Mijn eerste netwerk-stappen heb ik in aug/sept 2012 via LinkedIn genomen. Ik had twee dromen. Ik wilde graag een bedrijf opzetten om mensen te ondersteunen in ontslagtrajecten. Daarnaast wilde ik een evenement organiseren dat aandacht besteedde aan talentontwikkeling. Beide dromen gingen mede dankzij een krachtig netwerk in 2013 in vervulling. Sindsdien helpen wij jaarlijks tientallen mensen succesvol op weg naar hun nieuwe toekomst.

Met vallen en opstaan leerde ik (en nog steeds) netwerken. “Doordat ik niet goed kon uitleggen wat ik destijds wilde, waren mijn netwerkgesprekken aan het begin erg op de ander gericht. De ander wilde opdrachten en ik bedacht hoe ik hem/haar daarmee kon helpen. Dat eenrichtingsverkeer had voor mij weinig toegevoegde waarde. Ik leerde daar veel van. Nu ga ik uit van hoe we elkaar kunnen versterken. Ik heb mijn eigen pitch. Zo wordt het tweerichtingsverkeer.”

Ik geef je een aantal tips die bij mij werken:

1. Stel een hulpvraag
In korte tijd heb ik contacten uit mijn netwerk aangeschreven en hen gevraagd of zij mij van advies konden voorzien. Velen van die contacten volgen mij nog. Doe dit met mate, gericht en met tact. Vraag niet rechtstreeks: ‘Kun jij me helpen om…’ of ‘Heb jij voor mij…’ maar: ‘Weet jij iemand die mij kan helpen aan…’.

2. Netwerkdoel
Bedenk wat je je doel is bij het netwerkgesprek, wat je verwacht en wat jij kunt bieden. Waarom wil je netwerken? Netwerken is leuk en tijdrovend, maar verlies jouw doel(en) niet uit het oog. Wees transparant en eerlijk over jouw belangen, vermijd een dubbele agenda.

3. Houd je contacten warm
Probeer een paar keer per jaar iets van jezelf te laten horen. Dit kan door updates in je LinkedIn te plaatsen, mensen persoonlijk een mail te sturen of af te spreken. Zo verliezen zij je niet uit het oog en weten ze waar je mee bezig bent.

4. Netwerk tegen het licht
Het loont om van tijd-tot-tijd je netwerk tegen het licht te houden. Wees kritisch en realistisch. Schoon je lijst af en toe eens op. Effectief en efficiënt netwerken zorgt ervoor dat je veel meer aandacht aan jouw netwerk kan besteden. Je netwerk wordt dan ook krachtiger.

5. Netwerken is kennis delen
Netwerken is niet alleen halen, maar ook brengen: synergie opwekken, sparren, samenwerken en verbinden door kennis te delen. Wat je geeft, krijg je vroeg of laat ook terug. En nog belangrijker: netwerken is leuk en kan interessant zijn.

6. Oefen jouw elevator pitch
Wat is jouw boodschap? Wie ben je en wat heb je in de aanbieding? Zorg ervoor dat je een pitch klaar hebt over jou en je bedrijf. Wat is jouw identiteit? Waar hecht je waarde aan? Wat maakt jou uniek? Practice what you preach.

7. Bezoek netwerkbijeenkomsten
De eerste paar keer is zo’n zaal vol met mensen die je niet kent misschien eng. Juist om over die drempel heen te stappen zijn Open Coffees (m.n. ZZP’ers) interessant. Hier kan je oefenen met netwerken. Neem initiatief en leg contacten. Ontdek hoe de markt er uitziet. Ontdek wat anderen interesseert. Ontdek jouw rol daarin. Wat vind je prettig en wat staat je tegen. Een ervaring op zich. Niemand kent je. Je hebt dus ook niets te verliezen. En hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat.

Leer van professionele netwerkers in besloten netwerkclubs. Als je in de gelegenheid komt, is het ook interessant om te leren van professionele netwerkers. Ontmoet mensen als Miriam Notten (La Red) en Charles Ruffolo (The Networkking) en ontdek nieuwe invalshoeken.

8. Oprechte interesse
Oprechte interesse in de ander tonen is een belangrijke voorwaarde. Voorkom de gedachte dat het alleen om jou draait. Hoe kan jij de ander helpen? Als een gesprek alleen om één persoon gaat, is zo’n gesprek vaak niet succesvol. Het kan best zijn dat in het gesprek blijkt dat alleen de één de ander slechts kan helpen. Maar je zult zien dat die persoon jou in de toekomst ook kan helpen.

9. Netwerk van jouw contacten
Vraag aan het einde van een goed gesprek of die persoon nog iemand anders kent die jou verder kan helpen. Hij/zij heeft wellicht ook een krachtig netwerk om zich heen. Zo breid je langzaamaan je eigen netwerk uit met de contacten van jouw contacten.

Heb jij nog goede netwerk-tips? Deel die kennis met anderen in de comment-box. Ik ben benieuwd naar jouw methodes!

Dankzij netwerken kun je jouw dromen realiseren. Veel succes en vooral: geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>